Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

24 (2001-2010)

Σεζόν: 8
Επεισόδια: 192
Extra: μία ταινία ανάμεσα στην 6η και 7η σεζόν (24: Redemption) και περιμένουμε πολλές ακόμα

Περίληψη: Η σειρά εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο, κάθε σεζόν μας δείχνει 24 ώρες από τη ζωή του πράκτορα της CTU (Counter Terrorist Unit - Αντιτρομοκρατική μονάδα), Jack Bauer, ο οποίος προσπαθεί με διάφορους τρόπους (συχνά χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μεθόδους) να σώσει τον κόσμο από διάφορες τρομοκρατικές απειλές.

Σχόλια: Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή τη σειρά; Γεμάτη δράση και ανατροπές καταφέρνει να γίνει αγαπημένη σειρά παγκοσμίως! Είναι από τις πιο εθιστηκές σειρές που έχω δει! Βάζεις το 1ο επεισόδιο και έχεις την τάση να τελειώσεις τη σεζόν σε μία μέρα (αν είχα χρόνο θα το έκανα). Κατά πολλούς η σειρά μετά την 6η σεζόν αρχίζει να γίνεται λίγο προβλέψιμη σε σημεία, αλλά ποτέ δεν παύει να υπάρχει και η ανατροπή που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Οι ερμηνείες της σειράς είναι πολύ καλές αλλά αυτός που ξεχωρίζει είναι ο πρωταγωνιστής, Kiefer Sutherland, στο ρόλο του Jack Bauer που άφησε εποχή. Δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από έναν ηθοποιό με τόσα χρόνια εμπειρίας στον κινηματογράφο. Ο Kiefer είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς που έχουν περάσει ποτέ από την τηλεόραση!!!

Η σειρά έχει πάρει πολύ καλές κριτικές και θεωρείται ως η σειρά που έφερε τον κινηματογράφο στην τηλεόραση, ενώ έχει προταθεί πολλές φορές σε υποψηφιότητα για βραβεία με πολλές επιτυχίες! Έχει σημειώσει 21 υποψηφιότητες στα βραβεία Emmy (με 5 νίκες), καθώς έχει σηκώσει και 2 φορές τη χρυσή σφαίρα σε 12 υποψηφιότητες. Φυσικά έχει πάρει και άλλα βραβεία από Sattelite Awards κ.α.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της 1ης σεζόν...


Συνολική βαθμολογία: 9,5/10

36 σχόλια:

  1. nai @stavrosLost thn teleiwsa tote!

    to 24 htan h prwth seira p 3ekinhsa n vlepw(apo gymnasio)
    h 8h season gia teleutaia m arese arketa mporw n pw

    alla oi 3 prwtes season einai oi agaphmenes m,eidika h prwth dld tetoia porwsh..mono m lost k fringe tosh porwsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Φοίβο :)  
    Α νόμιζα τότε την είχες αρχίσει! Και εμένα οι 3 πρώτες μαζί με την 5η είναι οι αγαπημένες μου αν και όλες είχαν κάτι που με πώρωνε (και η 7η και η 8η και η 6η και η 4η, δε μπορώ να μην αναφέρω κάποια :D )... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μολις τελειωσα την δευτερη σεζον.... νταξει στην πρωτη καποια στγμη ενκευριστικα με τα γεγονοτα... ποσο ατυχια πια... αλλα η δευτερη ηταν γαματη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα και η 1η μου άρεσε, αλλά η 2η σαφώς μου φάνηκε καλύτερη... και η 3η ακόμα καλύτερη... και η 5η απλά δεν υπάρχει!!!! Επική!!!!! Έχεις ακόμα πολλά να δεις από αυτή τη σειράρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελος και η 3η.... και αυτη που καλη σαν την 2η... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω ειμαι 5η και καλπαζω προς το τελος. Αυριο μαλλον...καλη φαση αν και περιμενα πολυ διαφορετικο το πρωτο επεισοδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @evhh:disqus  άντε καλή συνέχεια!!!!

    @ThodwrisShady:disqus γαμάτο το 5.01!!!! Γενικά η 5η είναι η καλύτερη για μένα... δες και πες μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποσο μου την δινει που αλλαζουν 10 χαρακτηρες σε καθε σεζον χωρις λογο... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μάλλον δεν συμφωνούσα να επιστρέψουν.... στην 4η σεζόν είναι η πιο σπαστική αλλαγή στο καστ, πάλι καλά που δεν έφυγε ο Μπάουερ να λες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ναι ειδα το 1ο.... ελεος ρε φιλε... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι και εγώ ξενέρωσα λίγο εκεί... Αλλά μην απελπίζεσαι και έχε υπομονή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αμα δεν δω Τονι και Μισελ (που θα δω αλλα νομιζω καπου στην μεση) για τους μαμησω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαχαχαχα και εγώ σε μία τέτοια φάση ήμουνα!!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14.  Ναι ρε εννοειται η 5η ειναι πολυ μπροστα...συμφωνω. Αλλα οκ η αγαπητη Ευη θα στεναχωρηθει αρκετα στο πρωτο νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εεεεεεεεεεεεεε μην την προιδεάζεις για τίποτα!!!!!!! .... την τελείωσες;;;; 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εφαγα το σποιλερ μου.... ξερω ποιος πεθαινει στο 5χ01

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μην είσαι τόσο σίγουρη... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18.  εγω σου ειπα να μη διαβαζεις...αλλα αμα το τραβαει ο οργανισμος σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καταλαθος... ε κλαιν και παλι τα βλεπω με πωρωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγω παντως μετα απο 5 σαιζον ενα εχω καταλαβει. Η Αμερικη οταν πεσει θα πεσει απο τη μαλακια που τους δερνει διυπηρεσιακα. Περα απο το γεγονος οτι δεν εχουν ουσιαστικο προσανατολισμο ως "πατριωτες", ειναι και πολυ προθυμοι να φανε ο ενας τον αλλον σε στιγμες κρισης. Και καλα στις σειρες και τις ταινιες ο "εχθρος" τους ειναι ενας "κακος τρομοκρατης". Στην πραγματικοτητα ομως μονο απο τρομοκρατες δεν απειλειται (πραγματικα) η Αμερικη. Τον "κακο τρομοκρατη" καποιος θα βρεθει να τον αντιμετωπισει ειτε ετσι ειτε αλλιως. Τους πραγματικους εχθρους των ΗΠΑ και την υπερασπιση των "συμφεροντων" τους δεν υπαρχει κανεις να τα αναλαβει. Ποια συμφεροντα δλδ, την επεκταση της κυριαρχιας και μαλακιες στον κυβο. Τα ψωμια τους ειναι μετρημενα.

    Καλα η 5η σαιζον παντως ειναι απο αλλο πλανητη...Μαζι με την 1η του pb και την 3η του Γιατρου ειναι οι τρεις καλυτερες σαιζον εβερ για μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κλασσικη προπαγανδιστικη αμερικανια αλλα ακομα κι αν βλεπονται ευχαριστα αλλες σειρεσ η ταινιες του ειδους αυτη μονο στον πρωτο κυκλο το σωζει.ο δευτερος ειναι fail σκηνικα και ως προς το χρονο που γινονται ολα αυτα ειδικοτερα . Ο μπαουερ παρουσιαζεται ως καλος εγκληματιας που ειναι ικανος να σκοτωσει και τη μανα του(τροπος του λεγειν)για να σωσει στο παρα πεντε ολη την αμερικη απο τους ''κακους'' μουσουλμανους.
    απο οτι εχω δει σε βινετο στον εκτο κυκλο (απο τον πεμπτο και περα δεν με τραβηξε να συνεχισω) επαναλαμβανεται με τους κακους αραβες μα τα πυρηνικα οπλα.παλι τα ιδια.
    γενικο συμπερασμα.ας μην ειχε συμβει η 11η σεπτεμβριου και θα σας ελεγα αν πηγαινε για δευτερη σεζον το πολυ πολυ σαν το alias θα το κανανε αλλα και παλι θα ελεγαν για αντιγραφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα χουμε ξαναπεί για το 24... Βασικά και από τους πρώτους 2 κύκλους άμα τους έχεις δει ολοκληρωμένους καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για "κλασσικη προπαγανδιστικη αμερικανια" και σίγουρα ο χαρακτήρας του Μπάουερ δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που ανέφερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αν ενοεις εκει που θελει να σταματησει την επιθεση των αμερικανων στις χωρες αυτες στον 2ο κυκλο δεν ηταν ο μπαουερ αλλα ο παλμερ αυτος που δεν ηθελε τους πολεμους αλλα μια συμβιβαστικη λυση ο πρωτος απλα πιονι στρατιωτακι υπακοης

    ειναι που δε με ενθουσιαζουν τοσο οι politicaly correct σειρες και γενικως οι εμπορικες και μ αρεσουν πιο αναλκαφρες αλλα και πιο ποιοτικες οπως το the wire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εννοώ ότι έδειξε την όχι και τόσο καλή πλευρά των Αμερικανων πολιτικών και πολιτών (βλέπε και ποιος ήταν ο κακός της υπόθεσης... η ξανθιά η Μαρή).


    Πάντως άμα δεις τον 5ο θα αλλάξεις γνώμη σίγουρα... αλλά μην τον δεις με προκατειλημμένος! Από σχεδόν όλους τους φαν, ο 5ος είναι ο καλύτερος κύκλος της σειράς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εχω δει την πρωτη και ολο λεω να δω την 2η και παντα κατι βλεπω αλλο και το αφηνω.Ειναι σαν την 1η η δευτερη;Η αληθεια ειναι οτι ξερω τι γινεται πανω κατι σε γενικες γραμμες γιατι ηταν μια περιοδος που ειχα πει οτι δεν θα το δω το 24 καθολου και οπου εβλεπα αρθρα και αναφορες στο 24 δεν το προσπερναγα αλλα παντως πιστευω αξιζει να το δω γιατι εχει δραση και γενικα ειναι σαν να βλεπεις ταινια αστυνομικη σε μεγαλη διαρκεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κρίμα που έχεις φάει σπόιλερ :( ... η σειρά τα σπάει γενικά και χορταίνεις δράση και ανατροπές!!!!! Για μένα η 2η είναι καλύτερη και πιο αγωνιώδες από την 1η, αλλά η κορυφαία των κορυφαίων είναι η ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ 5η ΣΕΖΟΝ!!!! Πάντως δέστην και δε θα χάσεις, και λόγω της "συνέχειας" των επεισοδίων φεύγει νεράκι κάθε σεζόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ξερω γενικα γεγονοτα αλλα δεν ξερω σε ποιες σεζον.Ξερω οτι καποια στιγμη γινεται κατι αλλα δεν ξερω πως και γιατι.Δηλαδη τα εχω ανακατομενα.Ας πουμε στη δευτερη σεζον εχω δει καταλαθος τι γινεται αλλα σημασια εχει πως φτανει η ιστορια ως εκει κλπ.Θα δω την 2 και την 3 μαλλον τωρα.Οπως και στην πρωτη σεζον θα ξεκινησω θα μου φανει καπως αδιαφορο και μετα θα κολλησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στην αρχή όντως ίσως σου φανεί λίγο (έχεις βγει λίγο κι από το κλίμα) αλλά όσο προχωράει θα ξαναμπείς στο κλίμα!!! Προς το παρόν, απομακρύνσου απ' ό,τι σπόιλερ υπάρχει στο διαδίκτυο να μην σου χαλάσει κάτι που σου χει διαφύγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το εχω κανει ηδη απο τοτε που βρηκα σε dvd το 24 απο την βιβλιοθηκη και λεω ας το εχω να το βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έτσι!!! Πολύ ωραία!!! Συνέχισε το και λέγε μας εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σιγα σιγα θα τα δω.Καθε σεζον το καλοκαιρι παιρνει περιπου 10-15 μερες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εξαρτάται πόσο πωρωτική είναι και τι ελεύθερο χρόνο έχεις :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εγω λεω 2 επεισοδια τη μερα.Και μπορει λιγοτερο περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ηδη στο 12!Παει πολυ καλα!Βεβαια με χαλαει λιγο η ποιοτητα γιατι μιλαμε για το 2003 αλλα ενταξει αυτο φτιαχνει μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όντως, ισχύει! Και εγώ πλέον όταν βλέπω κάτι πιο παλιό ξινίζω κάπως... ειδικά όταν πάω στις 90's σειρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή