Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Fringe (2008 - 2013)

Σεζόν: 5
Επεισόδια: 100

Περίληψη: Η σειρά ακολουθεί την Οlivia Duhnam, που προσπαθεί μαζί με τον Dr. Walter Bishop και τον γιο του, Πήτερ, να λύσουν κάποιες περίεργες υποθέσεις που σχετίζονται με ένα "μότιβο", όπου συμβαίνουν συνέχεια παράξενα γεγονότα. Μαζί θα καταφέρουν να λύσουν τις υποθέσεις, να σώσουν ζωές αλλά και τους ίδιους τους, τους εαυτούς από εχθρούς και τις εκπλήξεις που τους επιφυλάσσει η φύση.

Σχόλια: Αναμφισβήτητα πιστεύω είναι η καλύτερη σειρά επιστημονικής φαντασίας που παίζεται αυτή τη στιγμή. Σίγουρα επειδή ασχολείται με ακραία γεγονότα δε μπορούν να αρέσουν όλα τα επεισόδια στους πάντες αλλά η σειρά έχει καταφέρει να χτίσει ένα γερό φανατικό κοινό και μέσω αυτού ανανεώθηκε για 4η αλλά και για 5η σεζόν, παρόλο που τα νούμερα της δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικά για το κανάλι, με βάση το κόστος της.

Η σειρά ασχολείται κυρίως με αυτοτελή επεισόδια αλλά σιγά σιγά αναπτύσσει και μια βαθύτερη μυθολογία όπου όσο περνάνε τα επεισόδια ασχολείται όλο και περισσότερο με αυτήν κρατώντας το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο.

Πέρα από αυτό, έχουμε πολύ ωραίους χαρακτήρες αλλά και ηθοποιούς που μπορούν να τους υποστηρίξουν, κλασσικό παράδειγμα ο Dr. Walter Bishop (John Noble) που με τις ατάκες του προσφέρει και ένα κωμικό στοιχείο στη σειρά. Η Anna Torv από την άλλη είναι υπόδειγμα γυναικείου ρόλου, όποιος έχει φτάσει 3η σεζόν το ξέρει (στο 4.02 είναι για Έμμυ!). Επίσης, ο Πήτερ (Joshua Jackson) μας έχει αποδείξει ότι είναι βασικό στοιχείο της σειράς και σίγουρα δε θα μπορούσε να συνεχίσει η σειρά χωρίς αυτόν! Σ' αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι πέρα από αυτούς έχουμε και άλλους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ηθοποιούς στο καστ όπως τον Lance Reddick, Seth Gabel, Jasika Nicole, όπως και τον Leonard Nimoy που έχει εμφανιστεί σε λίγα επεισόδια.

Δείτε ένα τρέιλερ για την 1η σεζόν...

Υ.Γ.  Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το ελληνικό blog: Fringe D-Vision

22 σχόλια:

  1. Μετα την εξεταστικη ξεκιναω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τις πιο αγαπημένες μου σειρές..χιούμορ,δράση μυστήριο,επιστ.φαντασία μαζί...Και νομίζω η Torv και ο NOble είναι τοπ!βέβαια με χάλασε λίγο το φινάλε της 4ης σεζόν,οπως και επίσης οι σουπερ δυνάμεις της Ολίβιας,αλλά ως σύνολο νομίζω,οπως λές και εσύ,οτι ειναι απο τις καλύτερες σειρέ επιστ.φαντασίας...Αυτοί οι δυο που ανέφερα παραπάνω δν εχουν πάρει ΕΜΜΥ?αν όχι,κακώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ThodwrisShady  καιρός ήταν :) , μη βγάλεις συμπέρασμα από το 1ο επεισόδιο, δες λίγα ακόμα (π.χ. όλη την 1η σεζόν :D )

    @kelly  άσε, ούτε καν υποψήφιοι ήταν ποτέ! Μεγάλη αδικία! Για το φινάλε της 4ης με βρίσκεις σύμφωνο αλλά πιστεύω η 5η σεζόν θα κάνει πάταγο (αφού όπως όλα δείχνουν θα ασχοληθούν με το 4.19) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω-πω αισχος..ειδικά για την Torv..φετος πρέπει να πάρει η Torv και ο Michael Emerson...Ναι και εγω πιστευω οτι τα 13 τελευταία επεισόδια θα είναι θεικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5.  Εχω την εντυπωση οτι την πρωτη σαιζον θα δυσκολευτω να τη βγαλω. Αλλα δε θα σταματησω θα μπω και στη 2η και αν ειναι τοσο αηδια θα το σταματησω, αλλα δε νομιζω.

    Για τα Εμμυ, εφοσον ο Laurie 8 χρονια δεν πηρε τιποτα, μην παραπονιεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι σεζόν 2 και 3 φέυγουν νεράκι. Μπορείτε να τις δείτε και μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Λόγω του fringe, ξεκίνησα alphas, warehouse 13, haven και άλλες sci-fi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εεε οτι και να λεμε για το Fringe ειναι λιγο... Ειμαι φανατικη της σειρας απο περυσι και πιστευω πως η 5η σεζον θα μας ανταμειψει στο επακρον!! Τη συνηστω ανεπιφυλακτα σε στους λατρεις του ειδους ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @kelly ακριβώς αυτοί οι 2! Και ας μην τα πάρουν ας είναι υποψήφιοι! (και ο Caviezel μου άρεσε πολύ φέτος!) 

    ThodwrisShady  όχι δεν θα είναι τόσο αηδία :P. Αλλά νομίζω από το φινάλε της 1ης θα πωρωθείς! Και γενικά σε κάποια φάση στην πρώτη που θα δεις και τη βασική ιστορία τι παίζει θα σου αρέσει! Έχει κάποιο μυστήριο που σε κρατάει! 

    @Bolivia-Brazil 5-0  για κάνε συγκρίσεις :) , εγώ haven έχω δει λίγα επεισόδια διάσπαρτα και ήταν πολύ καλό αλλά καλύπτομαι από το fringe στον τομέα των sci-fi! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Noni Dunham  είπαμε είσαι η πιο πωρωμένη οπαδός του Fringe που ξέρω (μαζί με την Εύη!) δεν περίμενα κάτι λιγότερο από σένα! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι από τς αγαπημένες μου σειρές και όπως είπατε και πιο πάνω είναι μακράν η καλύτερη σειρά επιστημονικής φαντασίας που παίζεται αυτή τη στιγμή! Αρκετά προσεγμένο και με πολύ καλή πλοκή! 
    Όσο αναφορά το φινάλε τς 4ης-αν εξαιρέσουμε αυτά που έκανε η Ολιβια γτ όντως ήταν κάπως-πιστεύω πως ήταν πραγματικά πολύ καλό! Απλά επειδή ξέραμε στην ουσία τι θα γίνει αφού μας τα είχαν πει στο 4.19 δεν μας φάνηκε τόσο "ουαου"! Σκεφτείτε την τελευταία σκηνή αν ήταν τελείως άσχετη και αν δεν είχαμε κανένα στοιχείο για το τι έλεγε ο Σεπτ.! Βέβαια με τα "αν" δν γίνετε τίποτα!
    Αναμένουμε για 5η επική σεζόν λοιπόν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. stavrosLost  Έχω δει τα 3 πρώτα επ. απο haven και alphas και 4 από το warehouse 13
    Alphas βλέπεται ευχάριστα, haven απλά περνάει η ώρα (το έχω ψιλοβαρεθεί) και warehouse το βλέπω να γίνεται η αγαπημένη μου σειρά από το Syfy. Έχει ωραίους πρωταγωνιστές. Είδα και 2 απ. από sanctuary, αλλά όλο αυτό με τα τέρατα δε με τράβηξε. Φυσικά κανένα δε συγρίνεται με FRINGE. Αν το φριντζ ήταν στο syfy με τους ίδιους παραγωγούς όμως, θα έπαιζε για 10 σεζόν άααανετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το βλέπω φανατικά από το πρώτο επεισόδιο !!!! λατρεμένο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Fotis333  με αυτό το "αν" όμως δε θα είχαμε το πωρωτικό (κατ' εμέ) 4.19 που έκανε πάταγο και είναι η αιτία να περιμένω την επόμενη σεζόν να είναι επική!!!!

    @Bolivia-Brazil 5-0   έχοντας διαβάσει τις περιλήψεις όλων και κάποια σχόλια, και εμένα το Warehouse μου άρεσε περισσότερο αλλά δεν έχω όρεξη για άλλο sci-fi με αυτοτελή επεισόδια μετά το fringe. Όταν τελειώσει και περάσει λίγος καιρός θα το σκεφτώ βέβαια!

    Rosa@abouttvseries  φαίνεται :) , γι' αυτό και τα review κάθε βδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. teleia seira.an k metriotatos o 4os kyklos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν λεω τιποτα για το Fringe γιατι θα καταντησω γραφικη με τα εγκωμιαστικα σχολια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. stavrosLost  χαχαχαχα με συγκηνεις ρε ψυχη :P Ενταξει υπερβαλεις... επειδη εχω ολες τις σεζον σε 3 διαφορετικα μερη (σκληρο,εξωτερικο,DVD) σε περιπτωση που γινει κατι και τα χασω;;; 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χαχαχαχαχαχα ούτε εγώ το Lost δεν το έχω φυλαγμένο σε τόσα μέρη! Αλλά πρόσεχε τα έχεις όλα στο σπίτι σου;;; πρέπει κάποια να τα βάλεις σε εξωτερικό χώρο σε περίπτωση κλοπής (χτύπα ξύλο, αλλά πρέπει να καλύψουμε όλες τις πιθανότητες :) , μπορείς να θάψεις κάτι στον κήπο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποσο Mahone μου θυμισες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πω, που τον θυμήθηκες; μεγάλη μορφή ο τύπος... (2ος αγαπημένος, μετά τον Τ-Μπαγκ!) 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι την ξέρω :) ... και εγώ το ελπίζω και νομίζω θα το κάνει!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιατί δε μπαίνει στο fringe blog ; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή