Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Prison Break (2005-2009)

Σεζόν: 4
Επεισόδια: 81 

Περίληψη: Όταν ο Λίνκολν Μπάροους καταδικάζεται σε θανατική ποινή για έναν φόνο που δεν έκανε, τότε ο αδερφός του, Μάικλ Σκόφιλντ, πρέπει να βρει έναν τρόπο για να τον σώσει. Έτσι έχοντας τα σχέδια της φυλακής και ένα καλά οργανωμένο σχέδιο σε τατουάζ στο σώμα του, ληστεύει μια τράπεζα με σκοπό να μπει στη φυλακή και να καταφέρει να αποδράσει μαζί με τον αδερφό του. Όμως θα καταφέρει να πραγματοποιήσει μια τέτοια απόδραση από τη φυλακή ύψιστης ασφαλείας Fox River προτού εκτελέσουν τον Λίνκολν;

Σχόλια: Μία από τις αγαπημένες μου σειρές γεμάτη μυστήριο, δράση και ανατροπές. Αναπτύσσει πολύ ωραία τις σχέσεις μεταξύ των κρατούμενων (φιλίας, μίσους, συμφερόντων) χωρίς να διαγράφει το παρελθόν τους και τη φύση του καθενός. Η τελευταία σεζόν (4η) μας τα χάλασε λιγάκι με κάποιες εξελίξεις να φαίνονται πολύ επιτηδευμένες και θα προτιμούσα να μην συμβούν. Αλλά όπως και να 'χει το φινάλε μας αποζημίωσε.  Γενικότερα είχε πολύ έντονες στιγμές στο σύνολο της, ειδικά μεταξύ των αδερφών, και η αγωνία στο μεγαλύτερο μέρος της σειράς χτυπούσε κόκκινο. Είναι μια σειρά με πρωτότυπο σενάριο που δεν πρέπει να τη χάσει κανείς!

Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν αρκετά καλές αλλά όπως και σε κάθε άλλη σειρά υπάρχουν και ταλέντα που ξεχωρίζουν. Έτσι και εδώ ξεχώρισε ο Robert Knepper στο ρόλο του τρόφιμου Τ-Bag. και ακολούθησε ο William Fichtner στο ρόλο του πράκτορα του FBI, Alexander Mahone.

Τα soundtrack πιστεύω ταιριάζουν πλήρως στο θέμα της σειράς, ενώ οι τίτλοι αρχής είναι από τους πιο πωρωτικούς που έχω ακούσει!



Συνολική βαθμολογία: 9,5/10

3 σχόλια:

  1. προσ ολους εσας που σας αρεσε μονο ο πρωτος κυκλος κι οχι οι υπολοιποι που λετε...
    φαινεται οτι δε βλεπετε καθολου ταινιες και μονο μονο σειρες
    ο πρωτος κυκλος απλα μια αντιγραφη του shawshank redemption
    οι υπολοιποι μακραν καλυτεροι και πρωτοτυποι.αυτα για να ξερετε.

    παντως πολυ καλη σειρα κατα τ'αλλα δε την κραζω.μου αρεσε πιο πολυ ο τεταρτος και ο δευτεροσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα δε μου φάνηκε καθόλου αντιγραφή από το The Shawshank Redemption, άλλο στυλ το ένα, άλλο το άλλο...
    Πάντως συμφωνώ ότι όλοι οι κύκλοι ήταν ωραίοι και ξεχωριστοί.... Btw, εμένα αγαπημένοι μου είναι ο 1ος και ο 3ος (που εξελίσσονται σε φυλακή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sorry δεν ηθελα να πω αντιγραφη αλλα εχει παρει πολλες ιδεες κυριως ως προς τον τροπο αποδρασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή