Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Σχολιασμός: Dexter 7x12 - Surprise Motherfucker!!!


Συγκλονιστικό φινάλε!!! Το season finale κυμάνθηκε στα υψηλά επίπεδα που είχε θέσει η σεζόν από την αρχή. Έκλεισαν πολλές βασικές ιστορίες και όλα δείχνουν πλέον ότι κατευθυνόμαστε δυνατά στην τελική ευθεία...

Dexter: Σε αυτό το επεισόδιο είδαμε τον Dexter να ξεπερνάει κάποια όρια, να ενεργεί αντίθετα από τον κώδικα και να αφήνει τον Dark Passenger να λάβει τον έλεγχο του εαυτού του. Με λίγα λόγια να γίνει αυτό που πίστευε ότι ήταν πάντα... ένα Τέρας. Η Ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι ότι γίνεται "τέρας" για εντελώς ανθρώπινους λόγους. Όπως είπε ο ίδιος η προσωπική του ζωή στην αρχή έγινε για κάλυψη για τα μάτια του κόσμου... για να περνιέται φυσιολογικός, αλλά πλέον είναι ένα κομμάτι του που δεν μπορεί να αποχωριστεί οπότε πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το προστατεύσει. Έτσι αποφασίζει να σκοτώσει την Αρχηγό της Αστυνομίας, που έχει λύσει το μυστήριο του Bay Harbor Butcher, και είναι έτοιμη να παγιδεύσει και αυτόν αλλά και την αδερφή του.

Debra: Ωστόσο την στιγμή που θα έφτανε το σχέδιο του στο τέλος, έφτασε η Debra και ο Dex πλέον δεν είχε άλλη επιλογή από το να αφήσει τα πράγματα στα χέρια της αδερφής του. Έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στον αδερφό της και την ηθική της. Φυσικά η Debra επέλεξε τον αδερφό της και τώρα ο Dexter πρέπει να την βοηθήσει να συνέλθει. Η σκηνή που η Debra σκοτώνει την LaGuerta είναι ανατριχιαστική, που αμέσως πέφτει πάνω στο πτώμα της και σπαράζει σε ληγμούς όπου δείχνει ότι πραγματικά δεν ήθελε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Από τη στιγμή που η Debra ανακάλυψε το μυστικό του Dexter ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό... γι' αυτό το λόγο δεν την άφηνε ο Dexter να ανακατευτεί στις υποθέσεις του εξαρχής.

LaGuerta: Το μόνο πράγμα που ενδιέφερε την LaGuerta τα τελευταία χρόνια ήταν το παιχνίδι εξουσίας που έπαιζε με τους ανώτερους της. Ωστόσο από τη στιγμή που βρήκε το slide στην εκκλησία παράτησε αυτό το ρόλο και έγινε περισσότερο Detective από όσο ήταν ποτέ στη ζωή της. Κατάφερε να ανακαλύψει μόνη της το μυστικό του Dexter και μάλιστα ήταν έτοιμη να τον παγιδεύσει. Σε αυτή τη σεζόν ο χαρακτήρας της είχε πολύ ενδιαφέρον. Αντίο σε έναν χαρακτήρα που μας κράτησε συντροφιά για 7 χρόνια!!!

Flashbacks: Είδαμε και λίγο Ντόουκς μέσα από Flashbacks που μας έδειχναν ότι τελικά ο Ντόουκς ήταν πολύ μπροστά σαν αστυνομικός... είχε ψιλιαστεί από την αρχή ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Dexter. Τελικά ο χαρακτήρας του δεν αθωώθηκε και θεωρείται ακόμα ο Bay Harbor Butcher, και απ' ότι φαίνεται δε θα αλλάξει αυτό πλέον.

Hanna: Η Hanna με τη βοήθεια της φίλης της κατάφερε να το σκάσει από τη φυλακή. Οι σκοποί της είναι αδιευκρίνιστοι προς το παρόν, αλλά πολύ πιθανόν να την δούμε και στην επόμενη σεζόν μιας και στερέψαμε από βασικούς χαρακτήρες μετά τον χαμό της LaGuerta και την αποχώρηση του Batista από το τμήμα.

Batista: Ναι, καλά ακούσατε!!! Ο Batista πήρε σύνταξη και άνοιξε το beach-bar που πάντα ονειρευόταν :))) ... ελπίζω να μην φύγει από την σειρά, είναι βασικός χαρακτήρας από την 1η σεζόν και αρκετά συμπαθής. 

10 σχόλια:

  1. ΠΟΥΤΑΝΑ ΛΑΓΚΟΥΕΡΤΑ ROT IN PIECES!!!!!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΣΑΙΖΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ τη συμπαθούσα τη φουκαριάρα... λίγο στην 5η-6η μου την έσπασε αλλά φέτος ήταν καλή!!! Μου άρεσε βέβαια που την ρεζίλεψε στο τμήμα ο Dexter :PPPP 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tromero epeisodio.poly xarika pou pethane h apolyth kseneroth h ΛΑΓΚΟΥΕΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ καλο επεισοδιο και γενικα πολυ καλη σεζον..
    το ποσο το χαρηκα που πεθανε η λαγκουερτα δεν λεγεται..
    στην επομενη σεζον περιμενουμε τα καλυτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Η Ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι ότι γίνεται "τέρας" για εντελώς ανθρώπινους λόγους" Έτσι κι αλλιώς τέρας ήταν εξαρχής, απλά είχε τον Κώδικα που τον διαφοροποιούσε...

    "από τη στιγμή που βρήκε το slide στην εκκλησία παράτησε αυτό το ρόλο και
    έγινε περισσότερο Detective από όσο ήταν ποτέ στη ζωή της" Πολύ σωστό! "Αντίο σε έναν χαρακτήρα που μας κράτησε συντροφιά για 7 χρόνια!!!" Ναι, αντίο σε έναν απ΄τους πιο σπαστικούς τηλεοπτικούς χαρακτήρες των τελευταίων χρόνων... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!!!

    "Τελικά ο χαρακτήρας του δεν αθωώθηκε και θεωρείται ακόμα ο Bay Harbor Butcher, και απ' ότι φαίνεται δε θα αλλάξει αυτό πλέον" Εγώ δεν το αποκλείω να αθωωθεί... Μη σου πω ότι είναι το πιθανότερο...

    Εξαιρετικό φινάλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει δεν είναι τελείως τέρας γιατί έχεις και αισθήματα καταβάθος και ας μην το παραδέχεται (π.χ. όταν σκότωσε τον αθώο στην 4η σεζόν το είχε πάρει κατάκαρδα... και γενικά νοιάζεται πολύ για τους κοντινούς του, οπότε αυτό δείχνει ότι "αισθάνεται" γενικά!!). 

    Εμένα μου άρεσε λίγο η ΛαΓκουέρτα, ειδικά σε αυτή τη σεζόν!!!! 

    Μακάρι, θα ήθελα να δω τις εκφράσεις των φίλων του όταν μάθουν την αλήθεια για τον Ντέξτερ!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7.  Ναι... και τα τέρατα έχουν ψυχή... Αυτό που εννοούσα είναι ότι είναι αρρωστημένος ψυχάκιας...

    Νταξ, σ'αυτή τη σεζόν είχε ενδιαφέρον η πλοκή της γιατί ανακάλυψε ποιος είναι πραγματικά ο Dexter...

    Και γω θέλω... Δεν γίνεται μέχρι το τέλος της σειράς να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα το "τέρας" είναι μεταφορικό του ότι δεν αισθάνεται :) 

    Σωστά... ελπίζω και στην επόμενη να έχει ενδιαφέρον στόρυ!!!

    Και εγώ ελπίζω να αποκαλυφθεί, αλλά κρατάω και μία πισινή... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν συμφωνώ! Τέρας χαρακτηρίζουμε κάποιον που φέρεται με τερατώδη-απάνθρωπο τρόπο και ο Dexter αναμφισβήτητα φέρεται έτσι. Όλοι οι κατά συρροή δολοφόνοι είναι τέρατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι που το έθεσες εντάξει... 

    ΑπάντησηΔιαγραφή