Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σχολιασμός: Person of Interest 2.12 - Prisoner's Dilemma


Γενικά: Το καλύτερο επεισόδιο της 2ης σεζόν!!! Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς γι' αυτό το επεισόδιο;;; βλέπαμε την μία ανατροπή πίσω από την άλλη... εκεί που έλεγες "όλα εντάξει", ή "καλά το πάνε", γινόταν κάτι και ανυπομονούσες ακόμα περισσότερο για τη συνέχεια. Καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου ήμασταν στην τσίτα... και ένα τέτοιο επεισόδιο αποκλείεται να σε άφηνε ήσυχο στο τέλος!!!

Reese-Carter: Μετά από καιρό είδαμε ξανά τη χημεία αυτών των δύο χαρακτήρων. Η ανάκριση της Κάρτερ στο Τζον ήταν από τις καλύτερες σκηνές που μας έχει χαρίσει η σειρά. Όλοι γνωρίζουμε ότι στις απαντήσεις του Τζον κρύβονται πιο πολλές αλήθειες απ' όσο μπορεί κανεί να φανταστεί.... απλά άλλαξε τα ονόματα και κάποιες καταστάσεις. Ήταν σαν να συζητούν δύο φίλοι! Και οι 2 θεωρούν ο ένας τον άλλον "φίλο", το κατάλαβε και ο Donnelly από τα μάτια της Κάρτερ στη σκηνή που πλάκωναν τον Τζον. Η Κάρτερ με τη βοήθεια του Φιντς έκανε τα πάντα για να αθωώσει τον Τζον και να ρίξει την ευθύνη σε κάποιον από τους άλλους τρεις, ώσπου στο τέλος τα κατάφερε, αλλά... (συνέχεια παρακάτω)

Donnelly: αλλά... ο Agent Donnelly είναι γάτα και υποψιάστηκε ότι ίσως η Κάρτερ είναι μέσα στο κόλπο και έτσι όταν ελευθερώθηκε ο αληθινός Man in the Suit, αποφάσισε να παρακολουθήσει την Κάρτερ, ώσπου την έπιασε να συνομιλεί με τον Τζον. Τότε επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του και τους συνέλαβε και τους 2. Ο ίδιος επειδή δεν εμπιστευόταν κανέναν αποφάσισε να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο μέχρι να αποφασίσει πως πρέπει να κινηθεί. Στο μεταξύ τα καρτοτηλέφωνα τρελάθηκαν στα χτυπήματα στο δρόμο του Χάρολντ και όταν αυτός αναγνώρισε τον αριθμό του  Agent Donnelly αποφάσισε να δράσει άμεσα και να τον προειδοποιήσει... όμως ο πράκτορας δεν πρόλαβε να αντιδράσει και έτσι ένα φορτηγό τους χτύπησε όλους. Ποιος ήταν σε αυτό το φορτηγό;; η πρώην συνεργάτιδα του Reese, η Κάρα. Έτσι αυτή σκότωσε τον πράκτορα και νάρκωσε τον Ρις απαγάγοντας τον. Στο σύνολο πολύ ωραίος χαρακτήρας ο Donnelly, τίμιος και σωστός στη δουλειά του. RIP.

Flashbacks: Ωραία τα flashbacks, μας δείξανε μερικές αποστολές των 2 συναδέλφων, Κάρα και Ρις. Μας έδειξαν ότι η δουλειά τους στη CIA ήταν να είναι δολοφόνοι... να παίρνουν εντολές και να εκτελούν κόσμο. Στην αρχή πίστεψα ότι τα Flashbacks ήταν ένα μέσο για να μας δείξουν την "αλλαγή" του τότε Reese με τον τωρινό, αλλά εκτός από αυτό μας προετοίμαζαν για την επιστροφή της Κάρα. Τι να ετοιμάζει άραγε;;; Σίγουρα κάτι "μεγάλο", όπως μας είχε προειδοποιήσει ο Μαρκ.

Κυβέρνηση: Ο Κυβερνητικός αφού είδε την αναφορά του FBI για τον Άνδρα με το Κουστούμι, αποφάσισε να στείλει τον δικό του να "τακτοποιήσει" και τους 4 άνδρες για παν ενδεχόμενο. Τελικά σκότωσε τον έναν. Από τη στιγμή που ο Reese ελευθερώθηκε, η τύχη των άλλων δύο παραμένει άγνωστη. Λέτε να πιστεύει ότι έχει τελειώσει με τον Άνδρα με το Κουστούμι;;; ή θα επιστρέψει για τον Reese στο άμεσο μέλλον;;;

Person of Interest: Ο αριθμός μας σήμερα άνηκε στην Karolína Kurková, όπου ο Φάσκο την είχε αναλάβει αποκλειστικά. Ήταν το "αστείο" μέρος του επεισοδίου. Έμοιαζε με παρωδία μιας ιστορίας αγάπης. Μόνο ένας από τους 2 θα έβγαινε ζωντανός, αλλά η αγάπη υπερνικά τα πάντα. Συγχαρητήρια στον Φάσκο.

Χαρακτήρες: Αυτό που παρατήρησα στο σημερινό επεισόδιο και μου άρεσε είναι το γεγονός ότι η σειρά (πέρα των τεσσάρων βασικών) έχει αναπτύξει ωραία και τους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Ωραίο παράδειγμα είναι η εμφάνιση του Elias στο σημερινό επεισόδιο. Ήταν ωραίο που είδαμε ένα γνώριμο πρόσωπο να αναμιγνύεται σε μια τέτοια κατάσταση. Επίσης ωραίο παράδειγμα ήταν η εμφάνιση της Κάρα.... και φυσικά οποιοσδήποτε θάνατος τέτοιου χαρακτήρα μετράει στη σειρά (όπως του Donnelly). Μπράβο στη σειρά για αυτήν την υπέροχη λίστα χαρακτήρων που μας έχει χαρίσει. 

1 σχόλιο: