Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

The Walking Dead (2010 - present)


Κατάσταση: Αυτή τη στιγμή παίζεται ο 3ος κύκλος. Η σειρά έχει ανανεωθεί για 4ο και λογικά θα πάει και σε επόμενους (έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης στην καλωδιακή τηλεόραση).

Περίληψη: O Αστυνόμος, Rick Grimes, ξυπνάει στο νοσοκομείο μετά από έναν σοβαρό πυροβολισμό που υπέστη και συνειδητοποιεί ότι όλος ο κόσμος έχει γεμίσει με ζόμπι. Θα προσπαθήσει να βρει την γυναίκα του και το παιδί του που αγνοούνται και όταν το κάνει θα ηγηθεί μίας ομάδας επιζησαντων έτσι ώστε όλοι μαζί να καταφέρουν να επιβιώσουν από τους απειλητικούς νεκροζώντανους.

Σχόλια: Όπως έχω πει και στο αφιέρωμα με τις μετ' αποκαλυπτικές σειρές, το The Walking Dead είναι η τοπ σειρά του είδους. Μας δείχνει πως ξεκίνησαν όλα από την αρχή και εστιάζει στους ανθρώπους... πως επιβιώνουν και πως έχει επηρεάσει τον χαρακτήρα τους η εξέγερση των νεκροζώντανων.

Ένα πολύ καλό σχόλιο που διάβασα πρόσφατα και περιγράφει πλήρως το νόημα της σειράς, προέρχεται από τον παραγωγό του LostDamon Lindelof:
" Έχω την αίσθηση ότι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε  σε αυτή τη σειρά, κάτι το οποίο είναι τρομερά συναρπαστικό. Νομίζω ότι ο τίτλος "The Walking Dead" δεν είναι τίτλος που προσδιορίζει τα ζόμπι, αλλά τους επιζήσαντες. καθώς η σειρά εστιάζει κατά πολύ στην ηθική του ανθρώπου: Σε ποιο σημείο σταματάς να είσαι "άνθρωπος";;; Ποιες συμπεριφορές θα σε αναγκάσουν να θυσιάσεις τον ηθικό σου κώδικα ως άνθρωπος ή την αίσθηση της ανθρωπιάς;;; Και όλα αυτά συλλέγονται σε ένα ικανοποιητικό πακέτο, με επιπλέον ενδιαφέρον τα χέρια των ζόμπι που ξεριζώνονται και τα κεφάλια τους που κατρακυλούν. "
Το μόνο πράγμα που με χαλάει λίγο σε αυτή την σειρά είναι ότι δεν αφιερώνει το χρόνο που πρέπει στους δευτερεύοντες χαρακτήρες (είναι και αρκετοί). Με λίγα λόγια απλά κάποιοι υπάρχουν χωρίς να γνωρίζουμε τις προσωπικότητες τους, και αυτό μας οδηγεί στο να τους θεωρούμε αδιάφορους. Παρ' όλα αυτά, έχει ξεφορτωθεί πολλούς τέτοιους (αδιάφορους) τελευταία και έχουν γίνει μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες στο καστ. Εν τέλη, είναι μία πολύ καλή σειρά, όπου κάθε φαν των σειρών οφείλει να της ρίξει μία ματιά!

Δείτε το επίσημο trailer της σειράς... (βέβαια η σειρά είναι πολύ καλύτερη απ' ότι φαίνεται στο trailer)


Βαθμολογία: 8,5 /10

Υ.Γ. Μπορείτε να επισκεφτείτε και το ομώνυμο ελληνικό blog που ενημερώνεται με όλα τα νέα της σειράς.

9 σχόλια:

  1. Σταυρο πες την αληθεια εκανες το αφιερωμα αφου διαβασες το σχολιο του Damon Lindelof :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχα, ναι!!! Μου έδωσε αφορμή για το αφιέρωμα που το έχω καθυστερήσει πάρα πολύ!!! 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τις καλύτερες σειρές της σεζόν! Απ'ότι φαίνεται, η 3η σεζόν θα'ναι η καλύτερη της σειράς (μέχρι τώρα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήδη είναι... και η 2η σεζόν μου φάνηκε αρκετά απολαυστική παρά την γκρίνια :P 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μένα μου άρεσε! Ειδικά από τη μέση και μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι δεν γραφετε και για το Talking Dead για να ξερει ο κοσμος οτι παιζεται και αυτο για να μπορει να το βλεπει;Δεν εχω δει κανεναν πουθενα στο ιντερνετ να το λεει οτι το βλεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ να σου πω την αλήθεια, επειδή έβλεπα τα επεισόδια ψιλο-μαζεμένα, δεν έκατσα ποτέ να δω κανένα Talking Dead, φέτος θα το βλέπω! Επίσης και για το Breaking Bad υπάρχει το Talking Bad (ίδια φάση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή