Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Σχολιασμός: Person of Interest 2.18 - All In


Ακόμα μία ωραία δοσμένη και συγκινητική ιστορία ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε κίνδυνο προστίθεται στην ανθολογία της σειράς. Είδαμε την ιστορία του Lou Mitchell, ενός ηλικιωμένου που έχασε τη γυναίκα του και από τότε βοηθάει τον ιδιοκτήτη ενός Καζίνου στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η ιδέα με τον λόγο για τον οποίο κινδυνεύει ο Λου ήταν αρκετά έξυπνη, όπως και η ανατροπή με την "βιτρίνα". Σεναριακά η υπόθεση κύλησε τέλεια, δίνοντας μας τα στοιχεία ένα ένα και συνδέοντας όλα τα γεγονότα άρτια. Ο χαρακτήρας του Λου ήταν ωραία γραμμένος, με ενδιαφέρον background και ωραία εξέλιξη. Συν της άλλης, η τελευταία σκηνή που μοιράστηκε με τον Finch ήταν από τις καλύτερες του επεισοδίου, όπου τον έβαλε σε σκέψεις για το αν πρέπει να "εμφανιστεί" στην Grace ή όχι... κατά την άποψη μου, κάποια στιγμή θα δούμε ένα reunion αυτών των 2, και σίγουρα δε θα είναι τυχαία συνάντηση.

Το HR επέστρεψε για τα καλά. Προσπαθεί να ανασυνταχθεί με τη βοήθεια του Peter Yogorov (τον είχαμε ξαναδει στο 1.07 - Witness). Σε αυτό το επεισόδιο είδαμε για άλλη μια φορά πόσο αδίστακτοι είναι και πως κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τους στόχους τους. Αρχικά παγίδευσαν τον Σιμάνσκι για να αθωωθεί ο  Yogorov και στη συνέχεια αφού η Κάρτερ αθώωσε τον συνάδελφο της, τον δολοφόνησαν. Επίσης αποκαλύφθηκε ότι και ο Detective Terney είναι ένα από τα έμπιστα και βαθιά χωμένα μέλη της ομάδας του HR. Μυστήριο παραμένει ακόμα η σύνδεση του Cal Beecher με όλα αυτά, αν και το πιο πιθανό είναι να μην έχει ιδέα που μπλέκει. Το ζουμί στην όλη υπόθεση είναι η Κάρτερ, η οποία ρισκάρει τα πάντα για τη δικαιοσύνη και στο τέλος θα βγει κυνηγημένη από τα σκυλιά που επιδιώκει να σταματήσει.

Αχ αυτός ο Leon, αχ αυτός ο Leon... έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εμφάνισης του αριθμού του στη μηχανή. Περισσότερη ζημιά θα της προκαλέσει η συνεχής εμφάνιση του αριθμού του, παρά ο ιός της Κάρα! Στο τέλος θα αναγκαστούν οι παραγωγοί να τον κάνουν series regular τόσο συχνά που εμφανίζεται ο αριθμός του. Ακόμα και ο ίδιος έχει συνειδητοποιήσει ότι κάτι τρέχει! Είναι ο μόνος άνθρωπος που χαίρεται περισσότερο αν του λες ότι σκοπεύεις να τον σκοτώσεις, παρά ότι θες απλά να τον χτυπήσεις ή να του πάρεις τα κλεμμένα χρήματα... διότι ξέρει ότι όταν η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, θα εμφανιστεί ο σκοτεινός ιππότης να τον σώσει. Άντε να τον δούμε να ανακαλύψει και το μυστικό της μηχανής μόνος του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου