Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Arrow (2012 - present)


Κατάσταση: Έχει ολοκληρωθεί η 1η σεζόν και έχει ανανεωθεί για 2η. Είναι η Νο.1 σειρά του καναλιού σε τηλεθέαση οπότε προβλέπεται ότι θα τρέχει για πολλές σεζόν.

Περίληψη: Μετά από ένα ναυάγιο, ο δισεκατομμυριούχος playboy, Oliver Queen βρέθηκε σε ένα νησί όπου κατάφερε να επιβιώσει για 5 χρόνια μέχρι να τον σώσουν. Όλον αυτόν τον καιρό, η οικογένεια του τον θεωρούσε νεκρό. Όταν γυρίζει σπίτι, η αφοσιωμένη του Μητέρα, η πολυαγαπημένη του αδερφή και ο κολλητός του φίλος τον καλωσορίζουν, αλλά έχουν την αίσθηση ότι κάτι έχει αλλάξει πάνω του. Ενώ ο Όλιβερ κρύβει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά έχει γίνει, θέλει να επανορθώσει για τις πράξεις που έκανε ως παιδί και πίσω από τη στολή του "Arrow" προσπαθεί να φέρει την τάξη στην πόλη εκπληρώνοντας την τελευταία επιθυμία του πατέρα του.

Σχόλια: Από μικρός μου άρεσε πολύ ο Green Arrow των κόμικς, διότι η ιστορία του και ο χαρακτήρας του πλησίαζε πολύ αυτόν του Batman (όπου είναι ο αγαπημένος μου ήρωας). Σίγουρα στη σειρά διαφέρει λίγο ο χαρακτήρας του Arrow, όπως και πολλά γεγονότα της ιστορίας του, αλλά πολλές φορές η σειρά δημιουργεί μία σκοτεινή ατμόσφαιρα όπως ταιριάζει σε έναν τέτοιο ήρωα. Γενικότερα η σειρά έχει έντονη δράση με έναν cool badass σύγχρονο Ρομπέν των Δασών, όπου με το τόξο στον ώμο του, απλά σπέρνει πανικό στους δρόμου της Starling City και πωρώνει όλους τους φανς. Πέρα από τη δράση, η σειρά χαρακτηρίζεται και από δράμα, μυστήριο, ρομάντζο (όχι καμιά teenιά της πλάκας βέβαια αλά CW), πολλές ανατροπές και εστιάζει αρκετά στην έννοια της οικογένειας. Τι είναι για μας η οικογένεια και τι πιστεύουν τα υπόλοιπα μέλη;; έως που πρέπει να φτάνουμε στις αποφάσεις μας που επηρεάζουν αυτούς και που είναι το όριο! Γενικά η σειρά εμβαθύνει στα ηθικά διλήμματα του πρωταγωνιστή γι αυτό που κάνει και τι επιπτώσεις έχει στους κοντινούς του ανθρώπους, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία.

Σε δεύτερο πλάνο στη σειρά, παρουσιάζεται μέσω flashback η ιστορία του Oliver στο Νησί. Βλέπουμε τον αγώνα επιβίωσης του Oliver, αλλά και την εκπαίδευση του ώστε να καταφέρει να επιστρέψει έχοντας τα προσόντα να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του πατέρα του, να προστατεύσει την πόλη του φέρνοντας δικαιοσύνη. Αυτό όλο το ταξίδι του ήρωα μας είναι αρκετά ενδιαφέρον όπου μας δικαιολογεί αναλυτικά την αλλαγή στον χαρακτήρα του. Στην ουσία, στη σειρά βλέπουμε 2 Oliver Queen, τον "πριν" και τον "μετά", με τις διαφορές να παίζουν σε πρώτο πλάνο, αλλά μήπως οι ομοιότητες είναι περισσότερες;;; Σαν νεαρός έκανε πολλές βλακείες και φέρθηκε σκάρτα σε πολλούς, αλλά δεν ήταν ποτέ πραγματικά κακός, πάντα φαίνεται να είχε την καλοσύνη και το θάρρος μέσα του, απλά δεν του είχε δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία για να τα αναδείξει. Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται λίγο σκούντημα μερικές φορές για να φέρουν στην επιφάνεια τον καλό τους εαυτό, ή αυτό που πραγματικά είναι. 

Δείτε το τρέιλερ της σειράς (η σειρά είναι καλύτερη απ' ότι φαίνεται)

10 σχόλια:

  1. πολυ ωραια γραφεις και ναι ειναι πολυ καλη σειρα την αδικει το βιντεακι ,(μαρεσει πολυ οταν τον βλεπουμε στο νησι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε Ευχαριστώ Πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Συμφωνώ, τα flashback έχουν πολύ ενδιαφέρον και απ' ότι φαίνεται έχουν πολύ πράμα στο μυαλό τους ακόμα για να συνεχίσουν τα flashbacks...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τo review σου είναι καταπληκτικό!!!! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όπως και με την Μαρία..όντως το trailer αδικεί την σειρά. Προσωπικά, λατρεύω τα flashbacks (είχα φάει τρελό κόλλημα από την εποχή του θρυλικού LOST) και στην συγκεκριμένη σειρά έχουν πολύ ενδιαφέρον..Μου άρεσε πολύ η αναφορά που έκανες ως προς τον θεσμό της οικογένειας και τα ηθικά διλήμματα, καθώς η σειρά εστιάζει σε αυτά...Η πρώτη σεζόν μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις(με αποκορύφωμα τα τελευταία επεισόδια) και είμαι περίεργη να δω πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια...Υ.Γ. Πολύ ωραίο blog!!! Χίλια μπράβο για την εξαιρετική δουλεία που κάνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου αρέσει :)) ... και επίσης χαίρομαι που είσαι λάτρης της ανεπανάληπτης Lostάρας!!! Μου άρεσαν πολύ και τα αρχικά επεισόδια που ήταν η προσαρμογή του Όλιβερ στο νέο περιβάλλον, αλλά συμφωνώ πως στο τέλος απογειώθηκε και ελπίζω να συνεχίσει το ίδιο δυνατά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα λόγια είναι περιττά για το Lost!!!! Αυτή η σειρά θα μου μείνει ΑΞΕΧΑΣΤΗ :) !!! Κι εμένα μου άρεσαν πολύ τα αρχικά επεισόδια (στη μέση έκανε μία μικρή κοιλιά) αλλά προς το τέλος με εξέπληξε ευχάριστα!!! Είμαι σίγουρη πως η 2η σεζόν θα είναι ακόμα καλύτερη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ, να φανταστείς κάπου στη μέση την παράτησα τη σειρά, αλλά ευτυχώς κάτι με έπιασε να τη συνεχίσω και φυσικά αποζημιώθηκα και με το παραπάνω... όσο αφορά τη 2η σεζόν, λαμβάνοντας υπόψη το trailer, νομίζω θα τα σπάει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω οφειλω να ομολογησω οτι ο σταυρος αφησε στο τσατ την διευθυνση εδω και σε εχω χασει γιουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eπιπτώσεις του blog... γερή δόση #Lost σε πολλούς τομείς :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AXAXAXAXA αφού με ξέρεις δεν μπορώ να αντισταθώ :P!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή