Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Westworld: Η Πιο Φιλόδοξη Σειρά του 2016


Πλησιάζουμε όλο και πιο πολύ στο 2016, όπου θα σημάνει τη χρονιά της νέας σειράς επιστημονικής φαντασίας του HBO, όπου όπως προβλέπεται θα φέρει την επανάσταση στο genre, αλλά και στην τηλεόραση. Η μετάβαση του J.J. Abrams στα καλωδιακά εδάφη δε θα περάσει απαρατήρητη, ειδικά όταν συνοδεύεται από ιδέα του Τιτανομέγιστου Jonathan Nolan (Person of Interest). Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... 

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από την ομότιτλη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Michael Crichton, που προβλήθηκε το 1973 και περιγράφεται ως μία σκοτεινή οδύσσεια για το ξεκίνημα της τεχνητής νοημοσύνης και το μέλλον της αμαρτίας. Οι 2 showrunners της σειράς (Jonathan Nolan, Lisa Joy) ισχυρίζονται ότι όσο μπροστά ήταν ο Michael Crichton για την εποχή του, άλλο τόσο θα είναι και οι ίδιοι για την εποχή μας, μιας και έχουν αρκετές ιδέες τις οποίες θα ήθελαν να εντάξουν στο σενάριο της σειράς. Πιο συγκεκριμένα, τόσο η ταινία, όσο και η σειρά λαμβάνουν χώρα στο μέλλον και έχουν στο επίκεντρο τους ένα θεματικό πάρκο όπου συνηθίζουν οι άνθρωποι να πηγαίνουν για να διασκεδάζουν. Ωστόσο θα δούμε βασικές διαφορές μεταξύ σειράς και ταινίας.

"What happens in Westworld, stays in Westworld"

Οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε αυτό το πάρκο για να διασκεδάσουν, ψάχνουν για μοναδικές εμπειρίες σε άλλους κόσμους. Και ο κόσμος που δημιουργεί το πάρκο πρέπει να είναι όσο πιο ρεαλιστικός γίνεται. Σε αυτό τον κόσμο μπορεί ο "πελάτης" να είναι όποιος θέλει χωρίς να υπάρχουν συνέπειες. Ένας κόσμος χωρίς κανόνες και χωρίς περιορισμούς. Ο Νόλαν παρομοιάζει το Westworld με το γνωστό video game, Grand Theft Auto, σε έναν πιο εξελιγμένο κόσμο διασκέδασης! Πιο συγκεκριμένα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα multiplayer roll-playing game του μέλλοντος.



Τι γίνεται όμως αν κάποιο από τα ρομπότ που βρίσκονται στο πάρκο παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία και προκαλέσει φόβο και πανικό στους ανυποψίαστους παραθεριστές? 

Όπως έχουμε καταλάβει, ένα από τα βασικά θέματα που θα μας απασχολήσουν στη σειρά είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Ο Jonathan Nolan μας έχει θίξει αρκετά ζητήματα που αφορούν τη τεχνητή νοημοσύνη μέσω του Person of Interest, με έναν ρεαλιστικό τρόπο. Τώρα ίσως ήρθε η στιγμή να περάσει ένα βήμα παρακάτω και να θίξει ακόμα περισσότερα ζητήματα μέσω ενός πιο ελεύθερου καναλιού, ας πούμε σε έναν πιο επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο κόσμο. Όπως όμως αναφέρει ο ίδιος ο Νόλαν, θέλει να εμβαθύνει στην ανθρώπινη συμπεριφορά που σχετίζεται με το θέμα της A.I. (Artificial Intelligence). Όπως είναι φυσικό, η σειρά δε θα διαδραματίζεται εξ' ολοκλήρου μέσα στο πάρκο, αλλά θα βλέπουμε και εκτός αυτού εξελίξεις για τους χαρακτήρες μας! 


Ένα ακόμα δυνατό στοιχείο που έχει η σειρά είναι το ασυναγώνιστο cast! Πλέον είναι σύνηθες φαινόμενο να βλέπουμε Μεγάλους Αστέρες του Hollywood, να μεταναστεύουν στην τηλεόραση, και όχι διότι ρίχνουν το επίπεδο τους, αλλά επειδή η τηλεόραση έχει ανεβάσει κατά πολύ το δικό της, όπου πολλές φορές ξεπερνάει κινηματογραφικές επιτυχίες, τόσο σε σενάριο, όσο και σε σκηνοθεσία. 

Πρώτο Μεγάλο Όνομα που συναντάμε είναι ο Anthony Hopkins (γνωστός ως Hanibal Lecter) όπου μετά από 50 χρόνια καριέρας θα τον δούμε στον πρώτο του βασικό ρόλο σε τηλεοπτική σειρά. Θα ενσαρκώσει το ρόλο του Dr.Robert Ford, ενός λαμπρού, ολιγόλογου τύπου, ο οποίος τυγχάνει να είναι πέρα από διευθυντής του τμήματος διασκέδασης, και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Westworld, όπου έχει πολλά όνειρα για το πάρκο, και είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους για να τα πετύχει.   

Δεύτερο Μεγάλο Όνομα συναντάμε στο πρόσωπο του Ed Harris, ο οποίος θα ενσαρκώσει έναν μυστηριώδη κακό με το όνομα Man in Black (Ααα μωρή LOSTάρα, όλοι αυτόν σκεφτήκαμε!). Στη συνέχεια συναντάμε την Evan Rachel Wood στο ρόλο της Dolores Abernathy, ενός κοριτσιού που ζει μία φαινομενικά τέλεια ζωή στη φάρμα, και πρόκειται πολύ σύντομα να ανακαλύψει ότι αυτή η φαινομενικά τέλεια ζωή της είναι ένα ψέμα. 

Το Πλούσιο Cast συμπληρώνουν οι: James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward, Ingrid Bolsø Berdal, Ben Barnes, Jimmi Simpson, Clifton Collins Jr., Angela Sarafyan, Simon Quarterman και η Tessa Thompson.



Συνοψίζοντας, έχουμε μία σειρά επιστημονικής φαντασίας με δημιουργούς Jonathan Nolan (η δεκαετία ανήκει στα αδέρφια Νόλαν, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά) και Lisa Joy με εξωτερικό παραγωγό J. J. Abrams, ένα όνομα που συνοδεύει αρκετά υποσχόμενα πρότζεκτ, αυτή τη φορά όμως είναι η παρθενική παραγωγή του Bad Robot Productions για καλωδιακή τηλεόραση, και μάλιστα στο τοπ κανάλι της ποιότητας, το HBO. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για λάθη και ατέλειες. Κλασσικά μας έχουν κρατήσει τα χαρτιά τους κλειστά στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι αρκετοί να μας κάνουν να ανυπομονούμε γι αυτό το project και δικαίως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο υποσχόμενη σειρά του 2016. Όπως είπε και ο Νόλαν στόχος τους είναι να δημιουργήσουν την πιο φιλόδοξη, ανατρεπτική, γ@**στερή τηλεοπτική σειρά.

Δείτε παρακάτω το teaserάκι της σειράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου